Ez meg mi?

Ez itt a Mistinguett-médiabirodalom központi egysége.

Célunk, hogy a magyar blogoszférát információkkal lássuk el a franciákról.
Az objektivitás és az információk megbízhatósága, az nem célunk.

Kapcsolat:
misztenget gmail com

Jártam már itt, de én másra emlékszem

Igen, történtek változások.

Régebben csak okoskodtunk, ma informálunk is. Régebben egyprofilúak voltunk, ma színesek, mint a karnevál. Régebben egy blog voltunk, ma több.
Bővebb információkért kattanj ide.

Címkék

A birodalom


Vagyis ez a blog itten. A hasáb tetején láthatók a célkitűzéseink.


Francia politika és közélet. Informatívan, de nem teljes körűen. Ja, és nem is objektíven, mi úgy nem tudunk.


Gasztronómia, na meg a franciák, ahogy közük van hozzá.

Bővebben minderről itt.

A szövetségesek


A francia futballválogatott magyar szurkolói blogja. Beszámolók, hírek, elemzések, meg ami még eszünkbe jut.


A magyar bormédia legnépszerűbb orgánuma. Néha egy-egy francia vonatkozással, tőlünk.

Harc a szalonképes szélsőjobbért - Marine Le Pen

2012.04.17. 10:18 - mistinguett

Címkék: belpolitique

1976. november 1., rue Poirier, Párizs. A 15. kerületi utcát robbanás rázza meg. A 9. szám alatt található ház negyedik emeletén valaki 20 kg robbanóanyagot helyezett el és robbantott fel. A házban többen megsérülnek, de csodával határos módon mindenki túléli a merényletet. Mi lehetett az indíték? A negyedik emelet egyik lakója tudni véli a választ: a merénylet ellene irányult, az indíték pedig politikai. Az illetőt Jean-Marie Le Pennek hívják, aki ekkor négy éve elnöke a maga által alapított szélsőjobboldali pártnak, a Front Nationalnak. Soha nem derül ki, hogy valójában ki állt a merénylet mögött. Le Pen és köre állítja, hogy politikai támadás volt, mások azzal gyanúsítják meg, hogy ő maga rendezte az egészet, egy harmadik elmélet szerint a támadás leszámolás volt: Le Pen a hetvenes évek elején ismerkedett össze egy gazdag üzletemberrel, Hubert Lambert-rel. Lambert-t lenyűgözi az akkor még kevéssé ismert politikus, Franciaország reménységét látja benne, a jövő nagy államférfiját, ezért finanszírozza a '72-ben alakult FN-t. Sőt, végrendeletében kisebb vagyont, becslések szerint mintegy 30 millió frankot hagy a szegény sorból származó Le Penre. Egyes források szerint a merénylet mögött valójában ez a hagyaték állt. De akárhogy legyen is, a hangos nyilatkozatok mögött, a háttérben meghúzódik egy nyolc éves kislány: Jean-Marie Le Pen legkisebb lánya, Marine, aki később úgy emlékszik vissza a merényletre, mint a pillanatra, mikor rádöbbent, hogy édesapja nem mindennapi ember. És hogy vannak, akik haragszanak rá.

Tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://mistinguett.blog.hu/api/trackback/id/tr534456350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása